Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سریال تلویزیونی «در کنار پروانه‌ها» این شب‌ها از شبکه دو سیما روی آنتن می‌رود؛ سریالی که در نبود اثری با فضا و حال و هوای محرم، امسال به عنوان تنها اثر با درونمایه دینی و مذهبی در ماه محرم و صفر از تلویزیون پخش می‌شود.

این سریال ساخته داریوش یاری است و همچون دیگر آثار او مثل «هاتف» و «پناه آخر»، مضمونی مذهبی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کم نبودند سریال‌ها و فیلم‌هایی که درونمایه اصلی آن‌ها تحول شخصیتی کاراکتر اصلی قصه بوده است. نمونه بارز این سریال‌ها «شب دهم» به کارگردانی حسن فتحی است؛ سریالی که کاراکتر اصلی قصه اش از عشق زمینی به عشقی آسمانی و خدایی می‌رسد.

قصه «در کنار پروانه ها» هم ماجرای آشتی دوباره رهی (با بازی سامرند معروفی) با خالق هستی است. او جوانی است که وجود مشکلات پی در پی در زندگی از جمله بیماری پدر، بیماری قلبی خود و گرفتار شدن خواهرش در زندان، رفته رفته باعث شده با خدایش قهر کند. رهی همواره شاکی است؛ از خدا گله دارد و بر خلاف پدرش که مردی معتقد و دین‌دار است، توکل به خدا را بی معنا می‌داند.

فضای کلی قصه «در کنار پروانه ها» محوریت قرآنی دارد؛ قصه این مجموعه با خوابی که شخصیت اصلی قصه «رهی» می‌بیند و مرتبط با آیه‌ای از قرآن است، آغاز می‌شود؛ آیه «وَعِنْدَهُ مَفَاتِحُ الْغَیْبِ لَا یَعْلَمُهَا إِلَّا هُوَ ۚ وَیَعْلَمُ مَا فِی الْبَرِّ وَالْبَحْرِ» (انعام/۵۹) که مدام در رویا‌های «رهی» تکرار می‌شود و به نظر می‌رسد تا پایان گره قصه را باز می‌کند.

«رهی» قصه «در کنار پروانه ها» هنوز رها نشده است؛ او هنوز در درون و فطرت خود سرشتی پاک دارد و هنوز از خدایش نبریده است. دیدن مداوم این آیه در خواب هایش هم گواه این است که هنوز در‌های رحمت الهی به رویش گشوده است و کلید رهایی از سرگشتگی و اضطراب و سختی‌های زندگی اش، به دست کسی است که عالم به غیب و اسرار نهان است.

او در مسیر تغییر و تحول درونی و شخصیتی اش با زنی به نام گیسو با بازی پروانه معصومی همراه می‌شود. گیسو سعی دارد با صبوری و البته روش‌های خاص مادرانه تربیتی خود از رهی که حالا قلب فرزنذدش در سینه او می‌تپد، مرد دیگری را بسازد. نوع ارتباط «رهی» و «گیسو» در این سریال، به نوعی یادآور قصه «مرادبیگ» در سریال «روزی و روزگاری» است. مرادبیگ راهزن بود و نان و رزق زندگی‌اش را از راه نادرست به دست می‌آورد؛ دست تقدیر و سرنوشت او را به بیابان کشاند و زخمی شد و زنی با بازی ژاله علو او را تیمار کرد و البته تربیت. مرادبیگ پس از آشنایی و زندگی با آن پیرزن دیگر آن آدم سابق نبود و گویی زندگی را به گونه دیگری یافته بود.

قصه «در کنار پروانه ها» چندان قصه جدیدی نیست؛ بار‌ها و بار‌ها روایت شده، ولی با این حال روایت این نوع قصه‌ها در جامعه کنونی ما که دین و باور به وجود خداوند هر روز در سایه فراموشی قرار می‌گیرد، به نظر ضروری می‌آید.

با این حال، به نظر می‌رسد «در کنار پروانه‌ها» روند کندی را برای بیان قصه تکراری خود در پیش گرفته است؛ از طرفی برخی شخصیت‌های این سریال آنطور که باید تعریف و پرداخت نشده اند. مثلاً خواهر رهی با بازی نگار عابدی و پیشینه اتفاقاتی که در زندگی اش افتاده و او را به زندان انداخته، آنطور که باید تعریف نشده است.

گفتنی است؛ سریال «در کنار پروانه ها» به کارگردانی داریوش یاری این شب‌ها با بازی پروانه معصومی، برزو ارجمند، سامرند معروفی، محمود جعفری، خسرو شهراز، مهران رجبی، شهین تسلیمی کاوه سماک باشی، مجید پتکی، الناز اسماعیلی، فرناز زوفا، علی مجلسی، مهرداد بخشی، با حضور بیتا سحرخیز، نسرین بابایی، وحید رحیمیان و نگار عابدی روی آنتن شبکه دو می‌رود.

یادداشت از مریم محمدی

انتهای پیام/ 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سریال تلویزیونی نقد سریال سریال در کنار پروانه ها کنار پروانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۰۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها

به گزارش ایسنا، بهرام عین اللهی در هجدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و تقدیر از دانشمندان و طرح‌های برتر حوزه آموزشی و تکریم مقام استاد ناصر سیم‌فروش، اظهار کرد: با برداشتن سقف درآمد حضور اساتید ما در کل کشور بهتر شده و منحنی حضور اساتید در دانشگاه‌ها صعودی شده است. امسال نزدیک ۱۸۰۰ مجوز جدید برای جذب اساتید دادیم و سال گذشته هزار نفر جذب شدند.

وزیر بهداشت در بخش دیگر سخنان خود خانواده محوری را مهم ترین مساله سلامت عنوان کرد و توضیح داد: امروزه تکثر گرایی و همجنس بازی و فساد مانع سلامت است. ما محورهایی داریم که باید بر روی این محورهای کلیدی خود تاکید کنیم و برگشت نوین به سمت این محورها داشته باشیم‌ و نقش خانواده در این بین بسیار مهم است. کما اینکه سبک زندگی در خانواده ایجاد می‌شود، امروزه توجه به مسائل عاطفی و روانی نقطه ضعف کل سیستم سلامت دنیا است.

عین اللهی با اشاره به از خودگذشتگی کادر درمان، یادآور شد: در کرونا نزدیک ۳۰۰ نفر شهید سلامت داشتیم. این نشان از فداکاری کادر سلامت دارد. باید سلامت را در ابعاد جسمی، مادی، روحی و معنوی ببینیم. در همین راستا طرح سلامت خانواده را در ۱۹۵ شهرستان شروع کردیم‌. باید محور اصلی خود در نظام سلامت را خانواده قرار دهیم. جمهوری اسلامی طرح سلامت خانواده را به عنوان یک طرح محوری مشخص کرده است. برخی فکر می‌کردند لیبرالیسم باعث شده است که خانواده‌ها از بین رود؛ بلکه اخیرا یک محقق غربی اعلام کرد که پاشیده شدن خانواده باعث لیبرالیسم شده است.

وی افزود: بنابراین در همه رشته ها و تخصص ها محور اصلی درمان و پیشگیری ما باید خانواده باشد. دانشگاه شهید بهشتی در این امر پیشگام بوده است. دانشگاه ما امروز باید دانشگاه در خدمت جامعه باشد. همه حرکت ها باید به سمت جامعه باشد، دانشکده بهداشت ما باید مشکلات بهداشت و جانعه را حل کند، کما اینکه فقط ۲۵ درصد عوامل، درمان و کار در داخل وزارت بهداشت است و ۷۵ درصد خارج از وزارت بهداشت است و ما باید عوامل بیماری را شناسایی کنیم.

وزیر بهداشت با اشاره به نام گذاری سال جاری توسط رهبر انقلاب با عنوان جهش تولید و نقش مردم در این بین، تاکید کرد: برخی دانشگاه‌ها قدمت ۸۰ ساله دارند؛ اما در تولید صفر هستند، از ابتدای انقلاب تا الان ما در تهدید بوده‌ایم و باید به سمت خودکفایی حرکت کنیم. لازمه جهش تولید و مشارکت مردم نیز این است که این جهش در دانشگاه رخ دهد.

عین اللهی با بیان اینکه انتظار داریم در حوزه دارو جهشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایجاد شود، درباره تاریخ برگزاری جشنواره آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تصریح کرد: تاریخ پر افتخاری را در حوزه سلامت در ۴۵ سال گذشته طی کرده‌ایم که هر کسی در این تاریخ نقشی را اجرا کرده است. به جایی رسیدیم که اگر کسی بپرسد بزرگترین دستاورد انقلاب چه است؟، قطعا همه می‌گویند حوزه سلامت بزرگترین دستاورد انقلاب است.

وی ادامه داد: در حال حاضر کشورهای مجاور و دور دست برای درمان به ایران مراجعه می‌کنند این دستاورد انقلاب است. ما در حوزه سلامت در منطقه جزو قوی ترین‌ها هستیم و در دنیا نیز جزو کشورهای بی‌نظیر در حوزه سلامت هستیم. نقش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این جریان نیز قابل ملاحظه است. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قبل از انقلاب درست شد؛ اما تبلور آن با شروع انقلاب و با حضور اساتید برجسته مثل دکتر سیم فروش شکل گرفت که جهشی را در دانشگاه و یک نوآوری در همه رشته ها ایجاد کرد. این باعث شد ما در بسیاری از رشته ها در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سرآمد باشیم.

دیگر خبرها

  • سورپرایز مدیر بایرن: خبری از سوال تکراری نبود!
  • تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است
  • راه‌اندازی۶ دانشکده موضوعی جدید در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • جای خالی یک سریال ایرانی درباره حسن صباح 
  • ۱۰ سریال جنگی دیدنی در مورد جنگ جهانی اول؛ از Women at War تا Parade’s End
  • تقدیر از اقدام برجسته بانک سپه در مدیریت یارانه پرداختی دولت در حوزه آرد و نان
  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • روایت ستاره جذاب «مست عشق» از ورودش به بازیگری
  • بارش‌های بهاری میهمان استان قزوین 
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی